Sådan rejser du med kontaktlinser


07.04.2024 18.25
Kvinde i en lufthavn

Skal du ud og rejse med kontaktlinser? Få styr på det hele - vi gennemgår forskellige ting der er gode at have styr på inden man skal ud og rejse med kontaktlinser.

Inden du skal afsted

Sørg for at have nok kontaktlinser med til din rejse. Gerne et par ekstra, hvis du mister nogen, eller du ender med at strande på din destination. Tjek gerne dette et par uger inden du tager afsted, så du kan nå at bestille flere kontaktlinser hjem hvis du kan se, at du ikke kommer til at have nok til rejsen.

Når du tager afsted

Et godt tip er at pakke kontaktlinserne i din håndbagage sammen med dine briller. Så er du sikker på at kunne se, selvom du skulle miste din indtjekkede kuffert.

Kontaktlinser i sikkerhedskontrol

Nogle kan godt være i tvivl om de må have kontaktlinser gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen. Svaret er: det må du godt. Og selvom der er en smule væske i hver kontaktlinse, behøver du ikke at putte dem i en væskepose. Du kan bare lade dem ligge i din taske.

Tørre øjne i flyveren

Hvis du er ude at flyve i længere tid, kan du med en fordel tage dine kontaktlinser ud lige inden du stiger ind i flyveren, eller på flyveren. Grunden til dette er, at mange oplever at få tørre øjne på flyveren. Så er det lidt mere behageligt med briller. Hvis du helst vil have kontaktlinser på, kan du med fordel tage nogle øjendråber med, så du kan få lidt ekstra fugt i dine øjne og undgå de tørre øjne.

Kan jeg købe kontaktlinser i udlandet?

Hvis du løber tør for kontaktlinser på din tur, så fortvivl ikke. Du kan med stor sikkerhed købe dine kontaktlinser i udlandet. Gå ind i den nærmeste optiker, og hav din kontaktlinseæske med, så de kan se hvilket mærke du bruger. Du vil med høj sandsynlighed kunne købe nogle nye i den rigtige styrke.

Konklusion

Der er ingen grund til at være nervøs når det kommer til kontaktlinser og rejser. Hvis du følger de tips vi har givet her, så kan det ikke gå helt galt.

Referencer

  1. 10 Tips for Packing Effectively with Contacts
  2. Travelling with Contact Lenses